Onmisbare hulpmiddelen bij een verhuis

//

Redactie Volghetgeld.nl

Verhuizen is altijd een zware en tijdrovende klus waar niemand vrolijk van wordt. Uiteraard is het heerlijk wanneer het achter de rug is en je van je nieuwe woning kunt genieten. De aanloop naar een verhuizing en vooral het verhuizen zelf, dat kan nogal eens een uitdaging zijn, zeker als je de klus zelf op je neemt. In dit artikel bespreken we hoe je jouw verhuizing zo soepel mogelijk laat verlopen – dat maakt het toch een beetje leuker!

Zware meubels verplaatsen

Bijna iedere verhuizing gaat gepaard met het verplaatsen van zware meubels, zoals kasten, tafels, banken, wasmachines en koelkasten. Het liefste haal je zo min mogelijk meubels uit elkaar, want dat wat uit elkaar gaat, moet ook weer in elkaar gezet worden. Om zo veel mogelijk meubels in hun geheel te kunnen vervoeren, kun je het beste investeren in hulpmiddelen zoals tilbanden, een meubelroller of een steekwagen. Deze kun je kopen, maar ook gemakkelijk huren bij veel verschillende verhuisbedrijven. Het handige van tilbanden is, dat je ze kunt gebruiken om zware meubels naar boven te tillen. Ook als je in een appartementencomplex gaat wonen waar geen lift aanwezig is, kunnen tilbanden goed van pas komen. 

Een meubelroller of een verhuishondje is altijd handig om bij de hand te hebben als je gaat verhuizen. Hiermee kun je zware meubels en apparaten uit de bus naar je nieuwe woning rijden zonder je rug te belasten. Denk aan zware stoelen of kleine kasten. Ook een steekwagen kan gebruikt worden, bijvoorbeeld voor een koelkast of een wasmachine. 

Goede dozen, verhuisdekens en folie

Laten we wel wezen: een verhuizing zonder dozen is niet mogelijk. Het is daarom belangrijk dat je goede dozen aanschaft die veel verschillende volumes aankunnen. Denk aan boeken, servies, decoraties, kussens, schoenen, bestek – feitelijk alles dat je niet in één keer kunt tillen gaat in een verhuisdoos. Doorgaans worden verhuisdozen in één maat verkocht, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel erin gaat. Voor wie het zonde vindt om dozen te kopen, zijn er tal van winkels en bedrijven die verhuisdozen verhuren. Zorg er dan wel voor dat de dozen heel blijven; een kapotte doos kun je niet meer inleveren. 

Als je gaat inpakken, dan geven we je graag de tip mee om verhuisdekens en folie aan te schaffen. Deze middelen zorgen ervoor dat fragiele spullen niet kapot kunnen gaan. Noppenfolie is uitermate geschikt voor mokken, beeldjes en alles van steen of glas dat absoluut niet mag breken. Voor borden kun je karton gebruiken. Tussen ieder bord steek je een stuk karton, zodat ze netjes op hun plek blijven. Je kunt er ook voor kiezen om de verhuisdozen door middel van karton in vieren te delen en zo objecten zoals vazen (die je eerst inpakt met folie) veilig te vervoeren. Dekens zijn handig voor grote spullen, zoals kasten; hierdoor voorkom je dat grote meubelen tijdens het vervoer schuiven en schade oplopen.

Mankracht

Ga je verhuizen, dan is dit geen klus om in je eentje te klaren. Je hebt mensen nodig die je helpen. Daar komt meer bij kijken dan sjouwen: zowel de oude als de nieuwe woning moeten worden schoongemaakt, de planning moet goed op orde zijn zodat je zo snel mogelijk klaar bent en het is verstandig om taken te verdelen. Laat mensen die veel ervaring hebben bijvoorbeeld kasten en bedden in- en uit elkaar schroeven, kies mensen die goed zijn in zware objecten tillen en zorg voor mensen die eventueel elektra en gas kunnen aansluiten. Het is verstandig om taken zelf te delegeren. Zo kun je de mensen die jou helpen goed wegwijzen en voorkom je dat spullen op de verkeerde plaats terechtkomen.

Als het op verhuizen aankomt, dan komt het cliché ‘samen sta je sterker’ goed tot uiting!

Plaats een reactie