Wist je dat je ook rechtshulp zonder verzekering kunt krijgen? 

//

Redactie Volghetgeld.nl

Er zijn verzekeringen waarvan je kunt denken: is dit nou werkelijk nodig? Dit wordt bijvoorbeeld vaak gedacht over een rechtsbijstandsverzekering. Het tegenstrijdige is, dat wanneer je ontdekt dat deze verzekering heel nuttig had kunnen zijn, je vaak al te laat bent. Dit realiseer je namelijk op het moment dat je je verzekering had willen inzetten. Je kunt uiteraard alsnog een rechtsbijstandsverzekering afsluiten om eventuele problemen in de toekomst mee op te lossen, maar daar is je huidige probleem niet mee uit de wereld geholpen. Zijn er nog mogelijkheden voor mensen die zonder verzekering toch meteen rechtshulp nodig hebben? Uiteraard! Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn om jouw probleem met een jurist te lijf te gaan. En ja, we laten je ook zien hoe je dit voor een gunstig tarief kunt realiseren. 

Rechtshulp on demand 

Wanneer je niet een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten, is er nog geen man overboord als je toch ineens een jurist nodig hebt. Je kunt namelijk altijd nog gebruikmaken op rechtshulp zonder verzekering, de zogenaamde Rechtshulp on Demand service van Univé. Met deze eenmalige service kun je voor een goede prijs de diensten van een jurist inschakelen die met jou zal kijken naar de oplossing van jouw probleem. Dit voorkomt een hoop problemen en bovendien weet je precies waar je aan toe bent. Je spreek namelijk van tevoren af wat de kosten gaan worden en wanneer je deze accepteert, kun je meteen aan de slag. Je zult merken dat het gelijk voor opluchting zorgt wanneer je met een specialist kunt kijken naar wat jouw rechten zijn en hoe je deze kunt laten gelden. 

Ook voor ondernemers

Niet alleen particulieren komen soms in vervelende juridische kwesties terecht, ook ondernemers kunnen hier mee te maken krijgen. Vandaar dat het goed is om te weten dat je ook als ondernemer een beroep kunt doen op de Rechtshulp on Demand. Heb je bijvoorbeeld een contract onder je neus geschoven gekregen en vermoed je dat er ergens een addertje onder het gras zit, dan kun je een jurist vragen om het contract even na te lopen. Deze zal ieder woord op een gramschaaltje leggen en zonder meer de voor jou nadelige voorwaarden uit het contract vissen. Zo weet jij zeker dat jij geen toezeggingen doet waar je later spijt van krijgt. Dit is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor jouw klant want die ziet ook gelijk dat deze zakendoet met een partij die het werk serieus neemt. 

Altijd verzekerd zijn van rechtsbijstand? 

Wanneer je vaker een jurist nodig hebt, kun je ook besluiten dat je een rechtsbijstandsverzekering afsluiten wilt. Met deze verzekering kun je te allen tijde een jurist in de arm nemen. Ook hier geldt dat dit voor zowel particulieren alsook voor professionals beschikbaar is. Voor beide partijen geldt dat het hen veel stress en financieel leed kan besparen wanneer zij zich verzekeren van rechtsbijstand. Zo kun je namelijk voorkomen dat kleine conflicten uitgroeien tot grote (financiële) problemen.

Plaats een reactie