Wie is Jesper Hensgens

//

Redactie Volghetgeld.nl

Jesper Hensgens is bekend van het programma ‘Steenrijk, Straatarm’ als een dropshipper die goedkope producten uit Chinese webshops koopt en deze voor veel hogere prijzen verkoopt. Hij beweert miljoenen te verdienen met meerdere webshops. Echter, consumenten en een consumentenprogramma genaamd Radar hebben kritiek geuit op hem voor het verkopen van producten van lage kwaliteit tegen hoge prijzen, met sommigen die problemen ondervinden bij het retourneren van producten en het krijgen van terugbetalingen​.

Wat doet Jesper van steenrijk straatarm?

Jesper Hensgens uit ‘Steenrijk, Straatarm’ heeft meerdere webshops waar hij, naar eigen zeggen, miljoenen mee verdient. In het programma vertelt hij over zijn ondernemingen. Echter, zijn handelspraktijken zijn bekritiseerd door consumenten en het consumentenprogramma Radar vanwege het verkopen van goedkope, Chinese producten voor hoge prijzen en problemen met het retourneren van producten​.

Wat heeft Radar ontdekt?

Radar heeft onderzoek gedaan naar Jesper en ontdekte dat hij voor meerdere webshops slechte beoordelingen heeft gekregen. Ondanks deze beoordelingen worden mensen nog steeds misleid door zijn ‘professionele websites’. Een voorbeeld is een gedupeerde die twee blazers kocht voor 90 euro, maar later ontdekte dat ze uit China kwamen. Het retourneren was moeilijk en zelfs na het retourneren kreeg ze haar geld niet terug​.

Het rapport van Radar onthulde dat een klant problemen ondervond met het retourneren van de gekochte items, en uiteindelijk haar geld niet terugkreeg, ondanks het retourneren van de producten. De klant beschreef de kwaliteit van de ontvangen producten als slecht, en de afhandeling van retouren als problematisch​.

De website van Jesper Hensgens

De website beschrijft Jesper Hensgens als de eigenaar van Byzaaza, een discutabele dropship-onderneming. Hij en zijn vriendin namen deel aan ‘Steenrijk, Straatarm’, wat negatieve reacties opriep. De producten van Byzaaza voldoen vaak niet aan de verwachtingen en consumentenprogramma Radar heeft klachten over Byzaaza.nl en Byzaaza-amsterdam.nl onderzocht, vooral over matige kwaliteit, hoge retourkosten en slechte klantenservice. Ook werd opgemerkt dat het bijna onmogelijk is om producten binnen 14 dagen te retourneren, ondanks dat dit een consumentenrecht is.

Byzaaza.nl is een dropship-onderneming van Jesper Hensgens. Als dropshipper verkoopt hij online producten die hij niet op voorraad heeft, maar inkoopt bij Chinese, externe leveranciers, voornamelijk via AliExpress. Het businessmodel is simpel: koop producten goedkoop in en verkoop ze voor aanzienlijk meer. Echter, de producten voldoen vaak niet aan de verwachtingen en er zijn klachten over de matige kwaliteit, hoge retourkosten en slechte klantenservice​1​.

Artikel van Hart van Nederland

In het artikel op Hart van Nederland wordt het ongenoegen van kijkers over Jesper Hensgens’ deelname aan ‘Steenrijk, Straatarm’ besproken. Kijkers zijn ontstemd dat een persoon die als oplichter wordt beschouwd, een platform krijgt in het programma. Je kunt het volledige artikel lezen voor meer informatie over de reacties van kijkers en de context van Jesper Hensgens’ deelname aan het programma.

Plaats een reactie