3 manieren om aan passief inkomen te komen

//

Redactie Volghetgeld.nl

Bij passief inkomen denk je misschien aan slapend rijk worden. Dat is niet helemaal het geval. Passief inkomen is een extra stroompje inkomen. Je voert hiervoor eenmalig een actie uit, en daarna verdient het geld zichzelf. Het kan bijna nooit je hoofdinkomen zijn, maar wel een leuke verdienste voor naast je gewone baan. Wat kun je zoal doen?

Een e-book op de markt brengen

Kun je goed schrijven en heb je een goed idee? Dan kun je misschien een e-book uitbrengen. Vooral e-books waarin je iets uitlegt, doen het erg goed. Platforms als Udemy zijn daar zeer geschikt voor. Ook een wat creatiever e-book, bijvoorbeeld met een fictieverhaal, kun je aan de man brengen. Daar is Amazon een relatief laagdrempelig platform voor. Het mooie van een e-book is dat het behalve tijd weinig investeren vergt.

Heb je eenmaal iets geschreven, dan kun je datzelfde verhaal keer op keer verkopen en daar je geld mee verdienen. Ben je geen briljante schrijver, maar heb je wel een goed verhaal, dan kun je bijvoorbeeld ChatGPT of Google Gemini gebruiken om je verhaal voor je op papier te zetten. Je moet dan hier en daar nog wel wat aanpassingen maken.

Investeren in crypto

Cryptovaluta worden weer populairder. Het is dan ook geen verrassing dat veel mensen dit nog steeds als een mooie bron van passief inkomen zien. Investeren in crypto kan de moeite waard zijn als je passief inkomen wilt vergaren. Handel in verschillende munten op de beurs, of draag bij aan de blockchain om je investering terug te kunnen verdienen.

Eén van de manieren om te investeren, is ethereum staking. Staking is het proces van het vastzetten van je crypto in een blockchain-netwerk. Je helpt dan mee om het netwerk te beveiligen en transacties te valideren. Je ontvangt hiervoor een beloning in de vorm van nieuwe cryptovaluta. Het is een goed voorbeeld van passief inkomen, omdat je er betrekkelijk weinig voor hoeft te doen.

Aandelen nemen

Het mooie van geld is dat je het voor je kunt laten werken. Je zou aandelen in bepaalde bedrijven kunnen kopen. Het is een goed idee als je kiest voor een branche waarvan je veel kennis hebt. Ben je op de hoogte van het laatste nieuws rondom bijvoorbeeld Microsoft, Apple of Nvidia, dan kun je kiezen voor aandelen in de techindustrie. Weet je meer over duurzaamheid, dan kun je voor deze tak van sport kiezen. Met aandelen koop je een stukje van een bedrijf.

Bedrijven keren periodiek winst uit aan hun aandeelhouders. Dat doen ze in de vorm van dividend. Beleg je in aandelen die een hoog dividend uitkeren, dan kun je een stabiele stroom van passief inkomen genereren. 

Verdienen aan energieprijzen

Energieprijzen fluctueren. Met dynamische energieprijzen verschillen de prijzen per uur. Is er veel zon, dan is de energie goedkoop. Maar is er weinig zon en wind, dan lopen de prijzen aardig op. Vervelend als je net je auto moet laden, maar je kan er ook van profiteren. Met een thuisbatterij laad je tijdens goedkope momenten de accu op, lever je tijdens dure uren terug. Een thuisbatterij vraagt wel om een serieuze investering, maar verdienen aan deze onbalans in vraag en aanbod gaat volledig automatisch! 

Plaats een reactie